I oktober presenterade vi fyra ISO-cerifikat, en kvalitetssäkring som är väldigt viktiga för SEFABs arbetssätt och även något vi är otroligt stolta över. Inte nog med det kan vi nu även avslöja ett verifikat för ISO 26000, organisationers samhällsansvar. 

Vi har sedan 2014 arbetat med ledningsmodellen SEFAB Projektnöjdhet som hela tiden baserats på att arbeta enligt olika ISO-standarder. Nyligen fick vi ett verifikat inom organisationers samhällsansvar ISO 26000, en standard som nyligen blivit uppdaterad (2021) och som ligger i tiden med dagens krav och förväntningar på organisationer. Vårt ansvar för vilken påverkan våra beslut har på samhället och miljön är viktigt. Nu är vi ett läge där certifiering inom samtliga punkter i vår ledningsmodell är uppnådd, en mycket viktig milstolpe för oss!

– Oavsett standard eller certifikat finns det en rad positiva effekter med att certifiera verksamheten. För att få ut det mesta av certifieringen är det viktigt att jobba vidare med ett aktivt förändringsarbete inom det aktuella området för standarden. Certifikaten är ett intyg på att vi har ledningssystem på plats och att vi ständigt arbetar för att ständigt bli bättre i våra processer. Vi har valt att samarbeta med Qvalify som utfört oberoende granskning av verksamheten och våra ledningssystem, vars revisorer hjälper oss se att våra processer verkligen fungerar som de ska och att vi verkligen blir bättre på det vi gör, säger SEFABs KMA-chef Anestis Nikolaidis.

Anestis beskriver engagemanget inom företaget som stort och att SEFAB är ett företag som hela tiden vill ligga i framkant. Han fortsätter:

– Vi stannar inte här utan är hela tiden på tårna och vill fortsätta utvecklas. Vi tycker det är väldigt viktigt att ta ansvar både över våra arbetsplatser men även i samhället. Att ha dokument som innehåller fina ord och förklaringar är meningslöst om en verksamhet inte arbetar så. Alla på SEFAB har verkligen tillfört till detta arbete och gör det dagligen, vi bygger framtid inom alla områden.

Tack alla fantastiska medarbetare som gör detta möjligt!

Vill du läsa mer om vår certifieringsresa kan du ta dela av den tidigare nyheten här. https://sefabbygg.se/nu-blir-var-iso-familj-storre/