Visst är förvandlingen häpnadsväckande?

SEFABs huvudkontor på Garvaregatan i Norrköping.

Idag visar vi en tillbakablick på renovering av SEFABs eget huvudkontor på Garvaregatan – ett textilmagasin från 1916, för vissa mer känt som Landbloms gummiverkstad. Nu utgör byggnaden ett vackert kontor på fyra våningar med kontorsytor, gemensamma ytor och fyra konferensrum.

Att förädla byggnaden krävde genomtänkta lösningar och försiktighet. Två sidor av fasaden är skyddade och därmed intakta medan vi på två sidor öppnat upp för fönster. På taket installerades solceller och många väl genomtänka tekniklösningar installerades. På insidan andas rummen byggnaden genom bevarade detaljer, så som vackra tegelväggar!

Här, mitt i Norrköpings vackra industrilandskap, trivs vi bra. Följ med i bildspelet och berätta vad du tycker om projektet! 

Före renoveringen
Under renoveringen
Efter renoveringen
Efter renoveringen
Interiört
Interiört