Det är äntligen dags! Drömmen om att förnya Frans och Mathilda Bloms stiftelses fantastiska hus blir verklighet och en välbevarad hemlighet ska återigen fyllas med liv och rörelse. Byggstart ligger runt hörnet och projektet beräknas vara klart hösten 2023.

I många år har det över 100 år gamla huset stått tomt och det har blivit dags att återge liv till fastigheten. Idag samlades ett 40-tal personer i samband med det första spadtaget. Projektet beräknas vara färdigt för inflytt hösten 2023. Utöver att återuppliva husets charm kommer två nya och moderna flygelbyggnader intill den gamla byggnaden att uppföras. Fastighetsägarna vill skapa en unik miljö och lovar en känsla utöver det vanliga! De aktörer som står bakom projektet är SEFAB och Eklöf Fastigheter.

– Idag är en stor dag. Det finns få fastigheter som denna i Norrköping och det känns väldigt inspirerande att vi nu ska starta bygget. Jag längtar redan efter att se slutresultatet på plats. Visionen är att skapa ett unikt boende som man är stolt och glad över att komma hem till varje dag, säger Per Furuheim på SEFAB.

De senaste nyheterna i projektet är att det också har godkänts att uppföra fyra vindsvåningar, en stor nyhet som växlar upp fastigheten till ännu högre höjder.

– Vi har jobbat med projektet i flera år, så idag är självklart en stor milstolpe och jag är glad att Eklöf Fastigheter är en del av det. Totalt kommer det att bli 38st lägenheter, 19st i den gamla fastigheten och 19st i de nya flyglarna. Vi vill bevara själen i den gamla byggnaden och vårt fokus är att skapa trygga hem som andas en känsla utöver det vanliga, säger Thomas Angström som är VD på Eklöf fastigheter.

Entreprenaden kommer att utföras av byggföretaget SEFAB.

– Vi har sett fram emot denna dag. Det är något speciellt med att väcka liv i gamla fastigheter, vi tar vara på en gammal vacker fastighet och bygger framtid för de nya familjerna som ska bo här. Att denna entreprenad dessutom innefattar att uppföra två nya flygelbyggnader till fastigheten känns väldigt inspirerande, säger SEFABs VD Ronny Johansson

Projektet kommer att resultera i tvåor, treor och fyror med storlekar mellan 59-150kvm.

– Att bo i OASEN BRF innebär att man kommer bo i en spektakulär byggnad i ett läge där man har nära till grönområdena Folkparken och Himmelstalund, samtidigt som du genom en kort promenad befinner dig i stadsmiljö, säger mäklare Johan Lenngren på Fastighetsbyrån

Passa på att hitta ditt nästa hem på oasenbrf.se innan det är försent.