I torsdags ägde första spadtaget på Ringgården i Ringarum rum. Ett efterlängtat projekt i Valdemarsviks kommun som drar igång efter sommaren!

– Vi är stolta och glada över att ha fått förtroende att bygga om äldreboendet i Ringarum. Vi känner att vi har fått en bra kontakt med Valdemarsviks kommuns personal från start, säger Mats Karlsson projektchef på SEFAB.

På Valdemarsviks Kommun beskriver man projektet som ett lyft.

– Jag är jätteglad att vi fått i hamn detta projekt och har väntat länge att det ska bli färdigt. Över 30% av våra invånare är 65 år och äldre. Vi ser fram emot att se resultatet när flytten går, säger Nhela Ali, ordförande för stöd och omsorgsutskottet.

– Vi har ett behov av dessa platser. Vi behöver ett modernt boende för de äldre. Jag det fram emot resultatet för att våra äldre och våra medarbetare ska få det bättre. Det är ett stort lyft för kommunen, säger Marie Schmid, socialchef Valdemarsviks kommun.

Platschef, Sean Sanders börjar på SEFAB den 27e juni och kommer ta sig an projektet.

– Det känns jättebra, oerhört bra. Det är motiverande och projektet är en stor grej för samhället och en viktig punkt för dem som bor här i området. Det känns roligt att få vara med och skapa en ny del av samhället, säger Sean.