• Inläggskategori:Nyheter / Projekt

Sedan augusti 2023 har vi varit i full gång med projektet Sumpen 6 som innefattar stambyte av 65st lägenheter på uppdrag av Hyresbostäder i Norrköping. Ett spännande och välfungerande partneringprojekt med ett gott samarbete med beställaren.

Andreas Öberg, platschef för projektet, ger oss en inblick i uppdraget:

– Vi gör om badrum, ytskikt, nya kök, renoverar alla balkonger och vi målar i alla lägenheter. Utöver detta jobbar vi med andra allmänytor, så som barnvagnsförråd/förvaringsförråd på vinden/bottenplan och trapphus. Vi har byggt ett fläktrum på vindsvåningen där tre mindre fläktrum nu sammanstrålar till ett.

Etappen har varit i gång sedan i augusti 2023 och vi är nu inne i projektets slutfas.

Andreas Öberg, SEFAB

– Vi är just nu inne i det sista trapphuset med lägenheter som är i full gång med renoveringar där montering av ytskikt samt kök är redan utfört i hälften av lägenheterna. Vi har även startat upp en takrenovering på samma fastighet som vi renoverar i och kommer att snygga till uteplatser med snickerier och nylagda gräsmattor kring lägenheterna på bottenplan med start nu till våren. Slutligen är vi även i full gång med resterande fasadrenovering och byte av balkongfronter.

Teamet från SEFAB

Gänget på plats lyfter Andreas som ett sammansvetsat gäng som tar stort eget ansvar:

– Teamet här funkar jättejättebra. Jag har nog aldrig varit med om att alla i samma team har denna drivkraft som killarna och tjejerna i detta gäng har! Vi har tillsammans byggt ett starkt och tryggt lag där alla i teamet är med, är inkluderande och tar eget ansvar.

Andreas började på SEFAB våren 2023 brinner extra för att jobba med denna typ av projekt:

– Jag brinner mest för ROT-projekt. För mig är det mest utmaningar och jag behöver elden för att prestera på topp. Framför allt gillar jag de snabba beslut och problemlösningar man ställs inför där vi som grupp behöver agera med bra och snabba lösningar.

Stort tack Hyresbostäder i Norrköping för förtroendet och för ett gott samarbete!