Robin Svensson, platschef SEFAB

I del två av Lär känna SEFABs laguppställning träffar vi Robin Svensson. Robin är platschef på SEFAB och har nyligen tagit sig an projektet Styrstad Skola. Han beskriver sig själv som en lugn och metodisk person. Under intervjun återkommer Robin till ”bygga lag” flertalet gånger och är helt klart något som ligger honom nära hjärtat.

HUR ÄR DET ATT JOBBA PÅ SEFAB?

Jag trivs jättebra här. Jag klev in i ett lokalt och familjärt bolag där jag dagligen känner att vi gör och skapar saker tillsammans. För mig är det viktigt att jobba med människor och inte bara styrdokument, vilket jag får på SEFAB. Som medarbetare känner jag ett väldigt stort ansvar och förtroende till att lösa uppgiften jag tar mig an.

Jag sökte mig till SEFAB efter att jag hört talas om företaget. Bara genom att träffa människorna här på en introduktion fick jag direkt känslan av ödmjukhet och en bra stämning, så det var inte ett svårt val att gå till SEFAB när jag fick möjligheten.

Ett speciellt projekt som jag har mycket minnen från är när vi byggde Sandbyhov Sporthall, ett stort projekt som jag fick vara med i och även det första jag hade på SEFAB.

VAD ÄR DET ROLIGASTE MED DITT JOBB?

Det är fantastiskt roligt att ha möjligheten att vara med hela processen, från planering till färdigt bygge. Jag brinner mest för människorna, laget och att vi gör allt tillsammans. Den bästa känslan är när man för en stund, mitt under projektets gång, tar ett litet steg bak och ser att allt flyter på utan att man är med och petar i detaljer. Då är det på topp!

Sen tycker jag kontrasterna är roliga – ena stunden är jag med och mäter en gjutning medan jag i nästa stund sitter i kundmöte.

SEFAB BYGGER FRAMTID, VAD BETYDER DET FÖR DIG?

När jag tänker ”bygger framtid” är det kanske inte projekten i sig det första jag tänker på. För mig innebär det något större – att SEFAB är ett gediget byggföretag med hög kvalitet, att vi bygger fina relationer både med kunden och medarbetaren och att vi jobbar med en långsiktighet. Därigenom bygger vi framtid för hela staden.

Tack Robin för en inblick i din vardag hos SEFAB!