I tredje delen av ”Lär känna SEFABs laguppställning” får vi möta Alexander Hero. Alexander har på dagen gjort sin första månad på SEFAB, en månad som motsvarat hans förväntningar på företaget och kollegorna. Han beskriver att han trivs väldigt bra med att det är högt i tak och öppna dörrar samt att han mötts av ett varmt välkomnande.


DU HAR PRECIS TAGIT DIG AN ROLLEN SOM PROJEKTERINGSLEDARE, VAD INNEBÄR DIN TJÄNST?
Kortfattat skulle jag beskriva tjänsten som att jag samordnar de projektörer som ska rita handlingarna till ett projekt, att vara med och skapa en gemensam målbild. Jag jobbar nära arbetschefer och platschefer med syftet att underlätta deras arbete i projekteringsstadiet samt att se till att de har korrekta handlingar att bygga utifrån.

Jag känner mig riktigt inspirerad till uppgiften och är laddad att komma i gång ordentligt!

HUR HAR FÖRSTA MÅNADEN VARIT?
Det har varit en bra och inspirerande månad. Jag uppskattar verkligen klimatet som är här. Det är högt i tak och kollegornas dörrar står alltid öppna för en. Man kan fråga vem som helst vad som helst, vilket ger mig en snabbare startsträcka att komma in i rollen. Dessutom har alla varit väldigt välkomnande och det känns prestigelöst, alla jobbar tillsammans.

Under första månaden har jag läst på om de projekt som jag vet att jag ska ta mig an för att skapa mig en bättre grund och förståelse. Självklart har även en stor del av tiden varit att lära känna SEFAB, företagets rutiner och träffa alla kollegor.

VARFÖR BLEV DET JUST SEFAB?
Jag kom i kontakt med SEFAB när jag jobbade som konsult och fick då ett utifrånperspektiv på företagskulturen och kände mig direkt lockad att börja jobba för företaget. För mig är kvalitets- och hållbarhetsperspektivet en viktig nyckel, något SEFAB verkligen satsar på. För mig känns det viktigt för slutkundens skull, dvs de som ska nyttja lokalerna som vi bygger.  

SIST MEN INTE MINST MÅSTE VI JU FRÅGA OM DITT EFTERNAMN, BERÄTTA MER?
En vanlig fråga! Det kommer från tre bröder i släkten som i början av 1600-talet flyttade från Belgien till Norrköping, de jobbade faktiskt på Luis de Geer! Kort och gott tog de efternamnet Hero, så det har funnits i släkten i 400 år.

Tack Alexander för en inblick i din första tid hos SEFAB!