I fjärde delen av serien ”Lär känna SEFABs laguppställning” möter vi Emma Eklöf. Emma har fram tills nu varit arbetsledare på SEFAB och kommer framöver ta sig an rollen som platschef på SEFAB. Efter 3,5 år i företaget beskriver Emma bredden av arbetsuppgifter som det roligaste med jobbet, variationen mellan att både var aktiv på projekten samt samordningsrollen.

DU BÖRJADE JOBBA HOS SEFAB REDAN UNDER STUDIETIDEN, VARFÖR BLEV DET JUST SEFAB?

Ja jag började jobba deltid under studierna 2018, sen började jag heltid efter examen 2019. Jag var med i en förening på universitetet som fixade många studiebesök, genom denna förening fick jag kontakt med SEFAB. Vi var då på studiebesök på Yllefabriken 1 och tog egen kontakt med SEFAB samt min chef, på den vägen var det. Jag tyckte att företaget kändes bra och fick en bra känsla av personerna som jobbar här, dessutom ett byggföretag med många intressanta projekt.

VAD TYCKER DU ÄR DET VIKTIGASTE I DIN ROLL SOM ARBETSLEDARE?

Allt är viktigt på sitt sätt. Eftersom jag sitter på en samordningsroll så gäller det att få alla bitar på plats och inte bara djupdyka i ett fåtal saker, man måste få med allt för att det ska gå bra. Så det viktigaste skulle jag nog beskriva som att få med hela momenten från start till slut för att det ska bli ett lyckat projekt. Det är även bredden som motiverar och inspirerar mig extra i vardagen.

HUR KÄNNS DET ATT TA SIG AN DEN NYA UTMANINGEN SOM PLATSCHEF?

Självklart lite nervöst, som det ska vara, men på ett positivt sätt som det är med alla nya steg i livet. Jag känner mig väldigt laddad och har fått öva på platchefsrollen ett tag nu så det ska gå bra. Det känns jättekul att få ta mig an den här möjligheten!

HAR DU LÄRT DIG MYCKET UNDER DESSA ÅR?

Oj, ja verkligen! Allt jag har lärt mig har jag lärt mig på SEFAB. Det var ju här jag började direkt efter examen och min utvecklingskurva känner jag har varit väldigt brant vilket känns jättepositivt. Jag känner verkligen att SEFAB som arbetsgivare satsar på mig och litar på min kompetens. Jag känner ett stort ansvar och fria tyglar hur jag löser problem jag stöter på. Jag lär mig mycket av att vara ute och peta lite i allt. Dessutom känner jag att det alltid har funnits någon att fråga för att lära mig mer.

Jag tycker att SEFAB är ett familjärt och bra företag att växa i med mycket möjligheter att växa internt. 

VAD BETYDER ”SEFAB BYGGER FRAMTID” FÖR DIG?

När jag tog mig till byggbranschen tyckte jag att det kändes inspirerande att vara med och bidra till stadsutvecklingen. Men med tiden har jag insett att det är så mycket mer än så. Det är inte bara byggnaden, det är människorna man får möjlighet att jobba och skapa något tillsammans med.

Tack Emma för en inblick i din vardag hos SEFAB!