I dagens ”Lär känna SEFABs laguppställning” får vi träffa Hampus Lundgren. Hampus har jobbat som inköpare på SEFAB sedan början av 2020 och i höstas klev han in i rollen som inköpsansvarig. När vi frågar Hampus om första intrycket på SEFAB lyfter han den familjära stämningen bland alla kollegor. Han uppskattar också den platta organisationen med närhet till VD och ägare i sin vardag.  

VAD INNEBÄR DIN NYA ROLL SOM INKÖPSANSVARIG?

Det är en roll där jag har övergripande koll på våra projekt samtidigt som jag sitter som ansvarig inköpare i ett antal projekt. Min roll innebär också att jag stöttar mina inköpskollegor i deras roller och styr indelningen av våra projekt inom inköp. Jag är med i första skeden i projekt tillsammans med beställare där jag tar fram budgetar och kalkyler tillsammans med kalkylavdelningen. Min roll innefattar även att arbetar med lite mer strategiska frågor, så som ramavtal och standardiserade mallar som hjälper oss i vår vardag.  

I de projekt där jag är ansvarig inköpare innebär det att jag köper in varor och tjänster kopplade till projekten. I mitt vardagliga arbete har jag många kontaktytor både internt och externt.  

OM VI HAR ETT NYTT PROJEKT PÅ GÅNG, HUR SER PROCESSEN UT FÖR DIG DÅ?

Vi som sitter i anbudsgruppen utser en person från inköp som ska hjälpa kalkylavdelningen att ta fram en budget för material och underentreprenörsdelarna. När anbuden kommer in är det vårt jobb att likställa dessa korrekt.

Senare sitter vi i anbudsmöten tillsammans med hela säljorganisationen och tar fram ett anbud som förhoppningsvis är konkurrenskraftigt nog för att ge oss en tilldelning. Efter tilldelning lämnar vi över till produktion, ofta är det samma inköpare som varit med i anbudsarbetet som följer projektet. När projektet är i gång löper arbetet på och jag skriver avtal med leverantörer och entreprenörer samt bevakar leveranser och sätter upp leveransplaner tillsammans med platschef/arbetsledare.

HUR TYCKER DU ATT DU HAR UTVECKLATS UNDER TIDEN PÅ SEFAB?

När jag kom hit för två år sedan hade jag så klart en utvecklingsambition. Jag känner ett stort stöd och att företaget har satsat på mig och min utveckling. Att dessutom få ta mig an den här nya rollen känns både naturligt och spännande. Jag trivs väldigt bra med vår laguppställning och vet vilka förutsättningar vi har. Nu under hösten har jag även fått gå ledarskapsutbildningar, vilket har varit en bra och lärorik motivation till att göra ett ännu bättre jobb!

VAD INNEBÄR ”SEFAB BYGGER FRAMTID” FÖR DIG?

Att vi hela tiden är med och utvecklar Norrköping och de städer vi verkar i samtidigt som vi får SEFAB att växa samt utvecklas, men också att vara omtyckta hos våra beställare samt samarbetspartners.

TACK HAMPUS FÖR EN INBLICK I DIN VARDAG HOS SEFAB!