• Inläggskategori:Nyheter / Projekt

På uppdrag av Victoria Park har SEFAB i etapp 2 av Gulsparven byggt om källarförråd i tre huskroppar till lägenheter. Nu är slutbesiktning gjord och boenden har kunnat flytta in.

Vi träffar arbetsledare Niklas Tinglöf som jobbat på SEFAB i 14 år. Niklas kom in i projekt Gulsparven etapp 2 i somras, ungefär halvvägs in i projektet.

– Projektet har bestått av att bygga om källarlokaler, som tidigare låg under mark, till 19st lägenheter på 24-39m2 i tre olika huskroppar, berättar Niklas.

Arbetet har innefattat att ta bort gamla förråd och tvättstuga. Därefter har man spacklat golv, byggt upp nya innerväggar, parkett, badrum, kakel, klinker med mera. Niklas beskriver ombyggnationen som ett spännande projekt som man inte stöter på varje dag och att det har varit roligt och utmanande! Han fortsätter:

– Jag vill verkligen lyfta fram våra plattsättare, betongare och snickare som jobbat i projektet, men även våra duktiga underentreprenörer! Alla har slitit på fantastiskt bra och bidragit till att målet är uppnått, en stor eloge till alla!

Victoria Park berättar om projektet som ett lyft för hela området:

– Vi är väldigt nöjda med hur projektet flutit på. Det har varit en god kommunikation mellan oss som beställare och entreprenören och de få problem som uppstått har lösts på ett snabbt och bra sätt. Vi är väldigt nöjda med slutresultatet som verkligen har gett ett lyft för hela området, säger Eleonor Biberg på Victoria Park.

Under oktober månad var det slutbesiktning som gick bra. Kvar att göra är fasaden på ena huset som ska göras så snart leverans av material sker.

Både Niklas och platschef Patrik lyfter den goda kommunikationen med beställaren och SEFAB vill rikta ett stort tack till Victoria Park för förtroendet!