• Inläggskategori:Nyheter / Projekt
Foto: Alta Fastigheter

Över ett år har gått sedan första pålen sattes i marken av världens första elektriska pålkran. Idag står Säkringen färdig och har en ny ägare, Alta Fastigheter.

Industrifastigheten som verkar som både kontor och lager byggdes på mindre än ett år och hade slutbesiktning december 2022. På projektet var Michael Tångring på SEFAB platschef. Han berättar att fastighetens fasad är av paroc element som monterats på ett stålskelett.

Foto: Alta Fastigheter

– Det var ett egenutvecklat projekt som ägde rum i Ingelsta i Norrköping. Nu är Alta Fastigheter ny ägare och hyresvärdar. Vi har haft bra kontakt och det har varit smidigt att samarbeta med dem, berättar Michael.

Även Alexander Grindestam på Alta Fastigheter bekräftar att samarbetet fungerat bra. För Alta Fastigheter var det fastighetens läge i Ingelsta som gjorde fastigheten intressant. Alexander berättar hur fastigheten kommer användas:

– Byggnaden är uppdelad i fyra lokaler. En av hyresgästerna är en ledande aktör inom kosttillskott som dels har ett modernt lager med många portar och ca 10 m takhöjd. Utöver detta har de ett toppmodernt kontor där varje detalj har valts med stor omsorg. En annan hyresgäst är en välkänd aktör inom bilbranschen som har en verkstad för större fordon, berättar Alexander.

Då fastigheten byggdes på mindre än ett år var det full fart hela tiden. Något som Michael uppskattar:

– Jag gillar ofta när det inte blir jättelångvarigt och att jag sedan kan ta mig an ett nytt projekt. Det är kul att tänka att jag har varit med och byggt fastigheten och se den nu när den står färdig. Det blir kul att visa barnen, säger Michael. 

På fastigheten finns också en stor solcellsanläggning och elbilsladdare för att uppfylla både hyresvärdens och hyresgästernas högt satta hållbarhetsmål. Alexander på Alta Fastigheter lyfter även byggnadens form:

– Vi är väldigt nöjda med den L-formade byggnaden som möjliggör en effektiv användning av fastighetens yta och erbjuder runtkörning runt hela byggnaden och även möjlighet att lasta in med fullstor lastbil med släp på framsidan.

Vi på SEFAB vill rikta ett stort tack till alla inblandade i projektet!