På uppdrag av Hyresbostäder har SEFAB färdigställt två ROT-jobb inklusive stambyten för Evagården och Sumpen i centrala Norrköping.

I detta reportage träffar vi SEFABs platschef Johan Ström som arbetat på SEFAB sedan 2014. Senaste uppdragen som Johan har jobbat med är ROT-projekten Evagården och Sumpen som nu har slutbesiktats och de boende har kunnat flytta hem. På Sumpen ska SEFAB även färdigställa ett miljöhus som tillhör fastigheten och göra om det gamla miljöhuset till cykelförråd som beräknas vara klart inom snar framtid.

– Det har varit två omfattande ROT-projekt som innebär att vi rivit ut i princip allt och gjort om i samtliga 82 lägenheter – nya badrum, kök, golv, dörrar, målning med mera. Utöver lägenheterna har vi även förnyat i trapphus samt byggt nya förråd i fastigheterna. På Sumpen har vi även klätt in samtliga balkongerna och på Evagården inkluderades även en del gemensamma utrymmen som tvättstuga och cykelrum, säger Johan Ström.

Johan beskriver sin roll i projekten som att vara spindeln i nätet mellan beställare och yrkesarbetare samt underentreprenörer.

– Det har varit två partneringprojekt med Hyresbostäder där vi haft bra samarbete under projektens gång. Jag försöker vara på plats så mycket jag kan på projekten, det är där ”det” händer om dagarna och jag trivs bra med att kunna finnas till hands och svara på frågor. Det är roligt att se förändringen och för mig är det viktigt att det ska vara ett vi på våra projekt, vi ska vara ett lag som utför det tillsammans, säger Johan.

Johan fortsätter:

– Alla som har jobbat med projektet har kämpat in i det sista med alla detaljer och blev klara i tid så hyresgästerna kunde flytta in när de skulle.

Stort tack Hyresbostäder för förtroendet!