• Inläggskategori:Nyheter / Projekt

Projektet Säkringen 1 i Ingelsta är i full gång. Denna vecka sätts första pålen med hjälp av inget mindre än världens första elektriska pålkran! Pålkranen togs i bruk oktober 2021 av Aarsleff Ground Engineering AB.

– Det är alltid kul när vi kommer i gång med ett nytt projekt, denna gång känns det ännu häftigare. Att bidra till ett mer hållbart samhälle är något SEFAB dagligen arbetar med, så det känns riktigt spännande att ha den elektriska pålkranen här, säger arbetschef Henrik Söderman.

– Koldioxidutsläpp med en elmaskin är 95% lägre än med en dieseldriven maskin. Vi är väldigt stolta över att ha lanserat världens första elektriska pålkran på marknaden och känns bra att vara i gång på Säkringen tillsammans med SEFAB, säger Mathias Einarsson på Aarsleff.

Säkringen 1 är ett egenutvecklat projekt som avser en industribyggnad i Ingelstaområdet. Michael Tångring som är platschef berättar:

– Projektet har varit i gång sedan december och nu väntar två veckors pålning. Jag tycker det är roligt att få ha världens första elektriska pålkran i lilla Norrköping. Projektet kommer löpa på i full fart framöver och förväntas vara färdigställt i augusti.