Det är med glädje vi på SEFAB vill informera om ett nytt projekt på uppdrag av Mannersons Fastigheter. Projektet avser en renovering av Kv. Jungfrun, även kallad Andreas kvarn (se bild). Valdemar Hansson, kalkylansvarig på SEFAB beskriver projektet:

– Fastigheten, som ligger intill Hamnbron i Norrköping, ska bli ett modernt kontor i Inre Hamnen där fasaden både ska skyddas från yttre förvanskning samt återskapas från fornstora dagar. Vi har suttit ner tillsammans med beställaren för att säkerställa gemensam målbild, tydlighet i handlingar och samarbetsmodell. Jag är övertygad om att detta kommer vara en inspirerande arbetsplats för alla som kommer vara involverade i projektet och ser fram emot att följa dess framfart.

Preliminär byggstart är under hösten 2022. Mannersons Fastigheter beskriver fastigheten och projektet:

– Vi är väldigt glada att få möjligheten att förvalta en så viktig byggnad som Jungfrun. Byggnaden har en spännande historia och har stått i inloppet och välkomnat fartyg in i Norrköping sedan 1872. Nu får byggnaden åter en central funktion och kopplar det nya området Inre Hamnen med den fina sträckan längst med strömmen och vidare upp till Industrilandskapet. Vi på Mannersons gillar att arbeta med gamla fina hus och ser fram emot att samarbeta med Sefab som även delar många av våra värderingar.

Stort tack Mannersons Fastigheter för förtroendet!

Bild tillhör Mannersons