• Inläggskategori:Nyheter / Projekt

För första gången står det klart att SEFAB tar sig an ett projekt i Örebro. På uppdrag av det kommunalägda fastighetsbolaget ÖBO drar vi med glädje i gång arbetet att omvandla deras gamla kontorslokaler!

– Projektet avser en renovering och ombyggnad av ÖBOs gamla kontor centralt i Örebro. Fastigheten ska byggas om till både lokaler och lägenheter, berättar Mats Karlsson på SEFAB som kommer arbeta med projektet.

Johan Larsson, projektutvecklare på ÖBO berättar om bakgrunden till projektet:

– Vi har planerat att bygga om lokalerna under en längre tid, allt sedan vi på ÖBO lämnade lokalerna för mer än fem år sedan och flyttade till vårt nya kontor i Örebro. I samband med ombyggnationen skapar vi attraktiva lokaler och lägenheter i ett A-läge!

Mats berättar om det trevliga bemötandet:

– Vi har blivit fantastiskt trevligt bemötta i Örebro. Det känns väldigt roligt att få starta upp i en ny stad och skaffa nya kontakter.

När projektet är i mål ser ÖBO fram emot att skapa trivsamma lokaler och lägenheter för sina hyresgäster.

– Målet är att skapa attraktiva lägenheter och lokaler där våra nya hyresgäster ska trivas. Samtidigt önskar och hoppas vi att verksamheterna med dess kunder skapar nya flöden och ökad aktivitet kring både Krämartorget och Köpmangatan.

Projektet startar i maj i år och beräknas vara färdigt hösten 2024.

Stort tack för förtroendet, ÖBO!